TUV cert

Οικονομικά Νέα

28/03 2018

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα κατά την 30η Μαρτίου και 2α Απριλίου 2018

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών:

Tο διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET2) θα είναι κλειστό την 30η Μαρτίου και την 2α Απριλίου 2018, τη Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών / Διαμαρτυρομένων αντίστοιχα. Οι ημέρες αυτές δεν συμπίπτουν με αργίες εντός της Ελληνικής Επικράτειας και συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3336/2005, είναι ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών και θα ισχύσουν οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου.

27/03 2018

Χωρίς ΦΠΑ οι μισθώσεις AirBnB

Απαλλάχτηκαν τελικά οι βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών μέσω πλατφόρμας διαμοιρασμού (π.χ. AirBnB) από τον ΦΠΑ, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών ορίζεται ότι η βραχυχρόνια εκμίσθωση κατοικιών απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ.

27/03 2018

ΑΑΔΕ: Ποιες υποθέσεις μπαίνουν σε προτεραιότητα για έλεγχο

Οι υποθέσεις χρήσεων από το 2002 για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση, οι υποθέσεις χρήσεων από το 2007 για τις οποίες έχουν προκύψει συμπληρωματικά στοιχεία και οι υποθέσεις χρήσεων από το 2012 και μετά οι οποίες εμπίπτουν εντός του χρονικού ορίου της 5ετούς παραγραφής είναι οι υποθέσεις που θα προτεραιοποιήσουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες προκειμένου να ολοκληρώσουν σύντομα τον έλεγχό τους.

23/03 2018

Οι διαδικασίες που ακολουθεί η ΑΑΔΕ για τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων

Στο Εγχειρίδιο Επιλεγμένων Λειτουργικών Διαδικασιών Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε. περιγράφονται βήμα-βήμα όλες οι διαδικασίες που αφορούν τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων.

Το θεσμικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων είναι το εξής:

23/03 2018

Οι παρατάσεις της παραγραφής. Η χαριστική βολή

Η αντισυνταγματικότητα των παρατάσεων της παραγραφής, πέραν της πενταετίας, για αξιώσεις ΦΠΑ του Δημοσίου κατά των φορολογουμένων. Χαριστική βολή η νέα απόφαση 282/2018 του Σ.τ.Ε.

23/03 2018

Πού αυξάνονται - πού μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες

Μπορεί οι φορολογούμενοι να περίμεναν γενικευμένες μειώσεις των αντικειμενικών αξιών λόγω της κατάρρευσης της κτηματαγοράς στα χρόνια της κρίσης, ωστόσο στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι τιμές ζώνης πρόκειται να αυξηθούν! Ο λόγος; Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίεςήταν τόσο χαμηλές που ακόμη και μετά την κρίση παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τις εμπορικές αξίες.

23/03 2018

Κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος ΠΟΛ 1055/2018 για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ - Παροχή οδηγιών

Με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1055/2018 παρέχονται οδηγίες για την ενιαία εφαρμογή των διατάξεων της Απόφασης Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ.1223/2017 με θέμα «Εξειδίκευση των κριτηρίων για τη διαμόρφωση λύσεων ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ κατά την παράγραφο 21 του άρθρου 15 του ν. 4469/2017, καθορισμός της μεθοδολογίας για τον προσδιορισμό του ύψους και του αριθμού των δόσεων βάσει αυτών, εξαίρεση οφειλών από τις λύσεις ρύθμισης και ρύθμιση κάθε άλλου ειδικότερου θέματος για την εφαρμογή αυτής».

21/03 2018

Τι άλλαξε στην ασφάλιση των οχημάτων

Τι ισχύει για όσους αγοράζουν αυτοκίνητο και ποια είναι τα πρόστιμα

21/03 2018

Αλλαγές στην ημερομηνία καταβολής του ΕΦΚΑ λόγω αργίας

Πότε πρέπει να καταβληθούν

20/03 2018

Τέσσερις κινήσεις - ματ της εφορίας για ταχύτερες κατασχέσεις

Τέσσερις κινήσεις κυκλωτικής πολιορκίας όσων φορολογούμενων δεν εκπληρώνουν εμπρόθεσμα της φορολογικές τους υποχρεώσεις και δεν προχωρούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησής τους ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται εντός του έτους προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό το ποσοστό της φορολογικής συμμόρφωσης και εισπραξιμότητας των φόρων.

20/03 2018

Όλα τα πρόστιμα για όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις

Σφίγγει ο κλοιός της εφορίας

Η Εφορία αγριεύει και κυνηγάει τους πάντες. Με το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος να έχει τοποθετηθεί φέτος στο 3,82% του ΑΕΠ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξαπολύει φοροεπίθεση για να βάλει στα ταμεία της όσο τον δυνατόν περισσότερα έσοδα. Στο στόχαστρό της μπαίνουν τώρα και όσοι ξεχνούν ή συνηθίζουν να μην εκπληρώνουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους στην ώρα τους.

19/03 2018

Τα 44+1 κρίσιμα σημεία στη συμπλήρωση του φετινού Ε1

Διευκρινίσεις και πρακτικές οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος - Ποιες αλλαγές έχουν επέλθει

18/03 2018

Αντικειμενικές αξίες: Ποιοι φόροι και τέλη επηρεάζονται άμεσα από την αυξομείωσή τους

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ:

Από την ίδρυση της η ΠΟΜΙΔΑ ασχολήθηκε με την καταγραφή και ανάδειξη του πολυπλόκαμου φορολογικού συμπλέγματος σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, μιας σύγχρονης πραγματικής "Λερναίας Υδρας"...

18/03 2018

Θέματα που θα μας απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες

Σήμερα αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με δύο θέματα τα οποία οι συνάδελφοι λογιστές - φοροτέχνες θα τα βρουν μπροστά τους τις επόμενες ημέρες και που αφορούν τόσο τους ίδιους, όσο και τους πελάτες τους.

Αρχείο Αναρτήσεων

×
TUV cert

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.