TUV cert

Οικονομικά Νέα

28/02 2021

Νέα παράταση για κάλυψη τεκμηρίων μέσω δωρεών και γονικών παροχών

Επιπλέον χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι για να επικαλεστούν χρηματικά ποσά που έλαβαν το 2020 ως δωρεές ή γονικές παροχές και να καλύψουν τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, ώστε να γλιτώσουν από την πληρωμή επιπλέον φόρων για τα εισοδήματα του 2020.

28/02 2021

ΕΡΓΑΝΗ: Βεβαιώσεις κίνησης από 1η Μαρτίου - Δείτε όλες τις προθεσμίες για αναστολές, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μονομερείς δηλώσεις κ.ά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

26/02 2021

Παράταση του lockdown ως τις 7 Μαρτίου για την Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Παράταση του lockdown ως τις 7 Μαρτίοτ φέρεται να έχει εισηγηθεί η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, μετά και τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται αυτές τις ημέρες.

26/02 2021

Πόθεν Έσχες: Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου

Κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η τροπολογία για την «παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων» έως τις 31 Μαρτίου 2021.

26/02 2021

Ηλεκτρονικά πλέον οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων

Ηλεκτρονικά θα διενεργείται η υποβολή της δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων μέσω της νέας εφαρμογής που θέτει σε λειτουργία τις επόμενες μέρες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

26/02 2021

«Κούρεμα» ενοικίων και Απρίλιο - Μάιο

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για χιλιάδες επιχειρήσεις που μισθώνουν τα ακίνητα των επαγγελματικών τους εγκαταστάσεων και έχουν πληγεί οικονομικά από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων αυτών που οι συμβάσεις τους είναι σε αναστολή, καθώς επίσης και για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους στις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση εντός των προσεχών εβδομάδων.

23/02 2021

Χρ. Σταϊκούρας: Επέκταση «Ηρακλή» έως Οκτώβριο 2022- 8μηνη επιδότηση μέσω του «Γέφυρα 2»

Στην επέκταση του σχεδίου «Ηρακλής» έως τον Οκτώβριο του 2022 αλλά και στην υλοποίηση του νέου προγράμματος «Γέφυρα» για τα επιχειρηματικά δάνεια με επιδότηση μέρους της δόσης για 8 μήνες αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη Βουλή.

23/02 2021

Θα μετρούν και οι αποδείξεις με μετρητά στην εφορία

Από φέτος- κατά πάσα πιθανότητα -θα μετρούν και οι χάρτινες αποδείξεις για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος των φορολογούμενων (δεν αποκλείεται να αυξηθεί εφόσον μετρούν και οι χάρτινες αποδείξεις).

23/02 2021

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε λήγει η προθεσμία

Μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 από τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού τα τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώθηκαν έως το τέλος του 2020 αλλά πήραν παράταση για δύο μήνες

23/02 2021

Το προσχέδιο επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις αρχές Μαρτίου φαίνεται να αποτελεί την άμεση προτεραιότητα του κυβερνητικού επιτελείου, καθώς οι οικονομικές συνέπειες από το παρατεταμένο λουκέτο στα καταστήματα λιανικής πώλησης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι βαρύτατες τόσο για τη λειτουργία της αγοράς όσο και για τα δημόσια οικονομικά.

23/02 2021

Όλες οι φορο-υποχρεώσεις έως το τέλος του μήνα

Φορτωμένος με φορολογικές υποχρεώσεις που λήγουν τις επόμενεςcapital.gr ημέρες είναι ο Φεβρουάριος. 

12/02 2021

Μείωση ενοικίων - Οι ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρήσεων για Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1025/2021 σχετικά με τον προσδιορισμός πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

 

10/02 2021

Αναστολή πληρωμής επιταγών- Οι ΚΑΔ που υπάγονται στη ρύθμιση

Άκυρες θεωρούνται όσες επιταγές σφραγίστηκαν από τις αρχές Ιανουαρίου για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν κλείσει με κρατική εντολή ή ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ και καταγράφουν μείωση τζίρου κατά 40% το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019

10/02 2021

Έρχεται υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τραπεζών

Στον επανασχεδιασμό των πληρωμών με ηλεκτρονικό τρόπο για το 2021 προσανατολίζεται η κυβέρνηση βάζοντας από την αρχή στο τραπέζι όλα τα δεδομένα που μπορούν να οδηγήσουν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ένα από τα μέτρα που θα επανεξετάσει το οικονομικό επιτελείο είναι η υποχρεωτική εξόφληση των μισθωμάτων φυσικών προσώπων μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Κάθε ενοικιαστής θα υποχρεώνεται να εξοφλεί μηνιαίως το ποσό που αναφέρεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

07/02 2021

Φόρος 4,5% φέτος στις νέες ατομικές επιχειρήσεις

Το πρώτο βήμα για πιο "στοχευμένα" μέτρα ώστε μαζί με την συνέχιση στήριξη της οικονομίας να υπάρχει και ένα μεγαλύτερος έλεγχος των δαπανών, κάνει το οικονομικό επιτελείο με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν χθες.

Αρχείο Αναρτήσεων

×
TUV cert

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.